Hjertelig velkommen vår store folkemusikksending, sendt direkte fra Atlungstad Brenneri i Stange kommune!

FolkOrg har laget en stor folkemusikksending som du kan se på vår YouTube-kanal. Vi har satt sammen en variert sending som vil foregå i minst 6 timer! Sammen med Fabelaktiv og Hamarregionen, med Stange kommune i spissen, har vi lagt til rette for 6 timer med direkte folkemusikksending fra Atlungstad Brenneri. Våre programledere, Thomas Nilssen og Solbjørg Tveiten, får besøk av dyktige musikere og spennende gjester i studio.

I løpet av disse seks timene får du se glimt av finalekonsertene ti de 5 finalistene til INTROfolk 2020. Du får se innslag fra mange steder i landet, vi deler ut Gnistprisen 2020, utnevner nytt Heidersmeldem i FolkOrg i tillegg til mange andre innslag, intervju og livemusikk.

FOLKEMUSIKKSENDING FRA HAMARREGIONEN

Folkemusikalsk gave til alle!

-Dette gleder jeg meg til!! Denne sendinga vil  gi oss en fantastisk mulighet til å få vist den store bredden og mangfoldet innen folkemusikken og –dansen for et stort publikum. Vi vil møte profesjonelle utøvere som  har hele verden som konsertarena og lokale spel- og dansarlag som hver på sin måte  jobber målbevisst  for å ta vare på tradisjonsmusikken og–dansen. Det er allerede kommet inn mange filmsnutter fra hele landet, men vi håper også å få inn flere og varierte innslag i løpet av sendinga slik at vi får presentert så mange av tradisjonsområdene som mulig. Her kan alle bidra! sier styreleder i FolkOrg, Hilde Reitan.

Hilde kan også avsløre at vi under sendinga skal utnevne årets heidersmedlem i FolkOrg, noe som selvsagt blir en spesiellt fin del av sendinga. Vi skal også presentere de nominerte platene til Folkelarmprisene og de nominert til prisene årets lokallag og årets folkemusikkarrangør. Gruppene Bjørnblakken og SVER skal spille i tillegg til at vi får mange flere musikalske overraskelser og spennende folk i studio. -Når nå pandemien har satt en stopper for våre store arrangement som Landskappleiken og Landsfestivalen, og i tillegg de fleste festivaler og lokale kappleiker og treff, så håper vi at denne store og varierte sendinga vil være til glede og inspirasjon for alle. Sendingen er gratis å se på og tilgjengelig for alle via YouTube, dette er vår gave til dere fra FolkOrg med samarbeidspartnere, sier Hilde Reitan.

 

Godt samarbeid med Hamarregionen

FolkOrg arbeider for folkemusikken og folkedansen i Norge og med 150 lokallag fra hele landet og tusenvis av enkeltpersoner som er deltids- og heltidsutøvere har det et bredt nedslagsfelt. FolkOrg samarbeider med Fabelaktiv, Hamarregionen reiseliv og utvikling og Stange, Hamar og Løten kommuner om arrangementet.

– Hamar er en by i en fantastisk region, med sterke historiske røtter. Det er viktig for oss å være en støttespiller og en del av det regionen i sum er gode på, og utfylle hverandre best mulig. At tradisjonsrik folkedans og folkemusikk er med på å utfylle og berike et urbant uttrykk stiller vi oss bak, og er glad for å være med Stange kommune i en produksjon som dette. Det er også veldig stas at produksjonen gjøres proft, med Fabelaktiv bak spakene, sier kultursjef i Hamar kommune, Morten Midtlien.

– Jeg har lenge gledet meg over et svært godt rekrutteringsarbeid i regionen, sier kultursjef i Stange kommune Solbjørg Tveiten. – Se for eksempel Hedmark juniorspelemannslag som i flere år har regjert som vinner av Landskappleiken i sin klasse. – I dag velger flere unge i regionen veien mot en profesjonell artistkarriere og jeg håper at dette arrangementet kan være med på å løfte noen av utøverne og kvalitetene vi har her i regionen. Jeg lurer på om folk som bor her vet at vi har norgesmestre i folkemusikk både i Løten, Stange og Hamar, spør Tveiten.

 

Pusterom - en film fra Stange kommune

LITT AV DET SOM SKJER I LØPET AV SENDINGEN

Vi får mye god livemusikk i løpet av de seks timene vi skal sende direkte fra Atlungstad Brenneri, her kan du se noen av de som skal spille og synge for oss!

NYTT HEIDERSMEDLEM I FOLKORG

Kim Rysstad 

Annar By

OZAS

SVER – Norsk/Svensk folkemusikkband

Bjørnblakken – vinner av gruppespel på Landsfestivalen 2019

Mjøsfolk – folkemusikk fra Mjøsområdet

Kleppen/Kåsa – hardingfele og bassgitar

Familien Westling

Ottar Kåsa

INTROfolk finalister

Alexander Røynstrand
Mads Erik Odde
Rasmus Kjorstad
Sigrid Stubsveen
Bendik S Qvam

Hvem som vinner gramostipend
på 100 000 kr får vi vite på
Folkelarm 27. november

 

Malin Alander måtte dessverre trekke seg fra finalen på grunn av sykdom.

Vi gleder oss til konsert med SVER! - Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz
Bjørnblakken, vinner av Landsfestivalen 2019! - Foto: Thomas Westling

INTROFOLK 2020

Talentkonkurransen «INTROfolk 2020» gjennomføres parallelt med sendingen. Her skal seks av landets beste unge solister kjempe om et GRAMO stipend på hele 100 000 kroner, og tittelen årets unge folkemusiker. Lanseringsprogrammet INTROfolk har som mål å styrke norsk og samisk musikk og er på lik linje med INTRO-klassisk og Jazzintro et godt etablert lanseringsprogram. Artister som har vunnet disse konkurransene har fått god hjelp til å sette fart på karrieren sin både i det nasjonale og det internasjonale markedet. Forrige vinner av INTROfolk er Ole Nilsen fra Løten. Ole vant et gramostipend på hele 100 000 kroner da han vant i 2018, og nå får vi kanskje vite hva han har brukt pengene på når Ole kommer i studio?

Vi får smakebiter av alle de seks finalekonsertene direkte lørdag 3. oktober. Hele konsertene vil bli sendt på internett i Oktober og November. Hvem som vinner INTROfolk 2020 og gramostipend på 100 000 kroner får vi vite under utdeling av Folkelarmprisen fredag 27. November. Folkelarmprisen sendes også direkte på internett, så dette kan alle få med seg uansett hvor de bor. Vi ønsker alle de seks dyktige finalistene lykke til!

 

Ole Nilssen er forrige vinner av INTROfolk
og gramostipend på 100 000 kroner!

 

Finalist INTROfolk 2020: Sigrid Stubsveen
Finalist INTROfolk 2020: Rasmus Kjorstad

TUSEN TAKK TIL VÅRE GODE OG POSITIVE SAMMARBEIDSPARTNERE!

Stange kommune ligger trygt plassert midt på Hedmarken sør for Hamar. Kommunen grenser for øvrig til Løten, Våler, Åsnes, Nord-Odal og Eidsvoll. I Stange finner du noen av Norges største og historiske kjente gårder og det rike jordsmonnet forklarer også det vell av kulturminner som finnes i kommunen (bl.a. ca. 130 gravhauger). Kanskje Hedmarkens ”grønneste” kommune, og et eldorado for natur- og friluftsinteresserte. Her finnes også førsteklasses industriproduksjon og handel.

www.stange.kommune.no


 

Hamar er ikke én, men to byer: Den ene er den travle og moderne administrasjons- og handelsbyen. Den andre er middelalderbyen, delvis skjult under jorden på Domkirkeodden. Den som skal oppdage byens sjel, må søke spenningen mellom den gamle og den nye byen. For det er denne dobbeltheten; stemningen av drømmende ro og mild ettertenksomhet, sammen med det moderne og urbane, som gjør opplevelsen av Hamar til noe eget.

www.hamar.kommune.no


 

Løten kommunen har en langstrakt form, den er 50 km lang i retning nord–sør og bare 15 km bred på midten. Med Løtens beliggenhet er det mange muligheter til å benytte seg av kulturtilbud både i kommunen og i regionen. Løten kommune kjennetegnes fortsatt av stor grad av dugnadsånd, og uten denne innsatsen som legges ned av enkeltpersoner og lag ville kulturlivet i Løten rakne. Med ca. 130 lag og foreninger er det aktiviteter nok å velge i.

www.løten.kommune.no