Vinner av INTROFOLK 2015 er duoen Odde & Holmen, de kan smykke seg med tittelen Årets unge folkemusiker 2015!

Årets unge folkemusiker

Vinnere av INTROFOLK er duoen Odde & Holmen

”Alle finalister i dag beviste at de er det som INTRO-Folk står for – nemlig folkemusikkartister i verdensklasse. Alle har tatt utgangspunkt i sin egen tradisjon, og klarer å formidle dette på en ny og original måte. Enten det er folkesang fra Gjøvik, improvisasjon i Sognastil, eller en spleising av Valdres og Gudbrandsdalen”. Juryen: Vegar Vårdal, Øyonn Groven Myhren og Karl Seglem.

Juryen sier dette om vinneren av INTRO-folk 2015:
Duo Odde & Holmen gav oss en imponerende konsert, i en glimrende interaksjon mellom to utøvere fra sterke slåttetradisjoner. De klarte å skape en helhetlig konsert, med både det vare og det ville, det poetiske og det rytmiske. En slik samklang fra vanlig fele og hardingfele, og disse to helt ulike slåttetradisjonene, er noe som absolutt trengs i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv.

INTRO-folk har gitt oss en gylden mulighet
Bjørn Kåre Bråten Odde, den ene halvparten av duoen Odde & Holmen, forteller at de ble veldig overraska da de ble utropt som vinnere av INTROFOLK 2015. Duoen sier at de ikke hadde forventa at de skulle nå helt opp i denne konkurransen. – Vårt mål var å gjøre en bra konsert, vi hadde ikke tenkt lenger enn det, sier han. De to gode kameratene sier at de er svært godt fornøyde med konserten sin i kveld. De opplevde at de hadde med seg publikum, og de syntes at de fikk til det de hadde sett for seg med kveldens konsert.

Det å bli utropt som vinnere av INTROFOLK betyr svært mye for de to dyktige felespillerne. – Da vi vant var vi liksom helt tomme, og det var vanskelig å ta innover seg at vi faktisk vant. Vi syntes det var svært spesielt å vinne over Erlend og Kirsti som vi kjenner så godt, og som vi vet er helt fantastiske musikere, sier Bjørn Kåre.

Premien for å vinne INTROFOLK er en «lanseringspakke» hvor vinneren selv kan være med å bestemme innholdet. – Det var så uventa å vinne denne konkurransen, at vi har ikke tenkt på hva vi skal bruke denne premien til enda, sier Bjørn Kåre. Han forteller at de lenge har prata om å gi ut cd med stoffet sitt fra Valdres og Gudbrandsdalen, og dette håper de at de kan få til nå. – Vi vil også få større mulighet til å reise rundt og holde konserter fremover, noe vi synes er kjempe morsomt, sier han. På spørsmål om de to kommer til å holde sammen som musikere fremover, svarer Bjørn Kåre klart og tydelig JA! – Vi har ikke tenkt å avslutte dette samarbeidet, vi er svært gode venner og det er mer en fordel enn en ulempe for oss, sier han.

– Det å vinne INTROFOLK har gitt oss en gylden mulighet til å fortsette videre med det vi har holdt på med i tre år nå, sier Bjørn Kåre. Han avslutter med å takke juryen og FolkOrg for tilliten, og den sjansen de nå får fremover.

Liv Ulvik, rådgiver for utøvere i FolkOrg, er svært godt fornøyd med årets INTRO-folk. – Alle finalistene holdt svært høyt nivå, og det var veldig moro å følge hele prosessen fra vi fikk alle innsendte bidrag, til finalen nå i kveld, sier Liv. INTRO-folk har nok en gang vist at folkemusikken er på veldig god vei, sier hun. Hun får ikke fullrost de tre finalistene. Det var fullsatt sal, og svært god stemning under finalen som ble avholdt under Folkelarm på Riksscenen i kveld.

FolkOrg gratulerer, og ønsker årets unge folkemusiker, duoen Odde & Holmen, lykke til med det videre arbeidet! – Vi gleder oss til fortsettelsen!

Glade INTROFOLK vinnere!

Odde og Holmen. Foto Liv Annette Nygjerdet
Foto: Liv Annette Nygjerdet

 

Finalist Kirsti Bakken Kristiansen

Kirsti Bakken Kristiansen - Foto Runhild Heggem
Foto: Runhild Heggem

 

Finalist Erlend Apneseth

Erlend Apneseth - Foto Runhild Heggem
Foto: Runhild Heggem